درآمد و هزینه کاشت زعفران چقدر است؟

درآمد و هزینه کاشت زعفران را اگر بررسی کنید، خواهید دید که این محصول می‌تواند از نفت یا بسیاری مواد معدنی ارزشمندتر بوده و سرمایه گذاری در آن سودبخشی زیادی خواهد داشت. به همین دلیل است که این محصول گیاهی را طلای سرخ می‌نامند. نکته جالب اینجاست که این ادویه، یک محصول کاملا ایرانی است. هرچند که برخی از کشورها سعی کرده‌اند تا این محصول را تولید کنند، اما همچنان کیفیت محصول ایرانی بدون رقیب بوده و تقریبا در تمامی دنیا به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از محصولات ایرانی استفاده می‌کنند. در این مطلب نگاهی به درآمد و هزینه کاشت زعفران خواهیم داشت.

دوره درآمدزایی از زعفران

زعفران یک گیاه پیازدار است و برای کشت یا تکثیر آن نیاز به پیاز زعفران خواهید داشت. پس از اینکه در فصل تابستان، پیاز زعفران را در خاک قرار دهید، تعجب خواهید کرد که در آبان ماه به برداشت زعفران خواهید رسید. البته این زعفران مقدار کمی خواهد بود و بسیاری این برداشت را به حساب نمی‌آورند. اگر نگهداری از این گیاه را به خوبی انجام بدهید، از سال بعد برداشت شما آغاز خواهد شد و درآمدزایی از کشت زعفران شروع می‌شود. این درآمدزایی می‌تواند برای بلندمدت ادامه پیدا کند که در ادامه توضیح داده خواهد شد. اما پس از یک دوره هفت ساله، نیاز دارید که یک بار دیگر همه کار را از ابتدا انجام بدهید. در نتیجه باید گفت که شما 7 سال از پیازهایی که کاشته‌اید، درآمد مستقیم خواهید داشت.

7 سال درآمد پایدار

همانطور که توضیح داده شد، اولین زعفران را چند ماه پس از کاشت پیاز می‌توانید برداشت کنید که مقدار قابل توجهی نخواهد بود. به همین دلیل از سال بعد، دوره هفت ساله گل دهی پیاز زعفران شروع خواهد شد. به یاد داشته باشید هرچند که کشت می‌تواند با تراکم‌های متفاوتی انجام شود اما به صورت متوسط در هر هکتار زمین کشاورزی، می‌توانید ده تن پیاز زعفران کشت کنید.

درآمد و هزینه کاشت زعفران | اولین سال برداشت

در ادامه بررسی درآمد و هزینه کاشت زعفران باید گفت که هرچند که برداشت زعفران شما به عوامل مختلفی بستگی داشته و می‌تواند کمتر و یا بیشتر شود، اما به صورت میانگین، به ازای هر ده تن پیازی که کشت کرده‌اید، می‌توانید چیزی در حدود ده کیلوگرم زعفران خشک برداشت کنید. در نتیجهبا توجه به قیمت بالای این ادویه، درآمد خوبی نصیب شما خواهد شد.

درآمد و هزینه کاشت زعفران | دومین سال برداشت

در سال دوم، پیازهای شما تقریبا دو برابر شده است. در حقیقت پیازها در داخل خاک فقط گل نمی‌دهند و خود را نیز تکثیر می‌کنند. در نتیجه درآمد شما نیز بدون نیاز به خرید پیاز و کشت دوباره، افزایش پیدا خواهد کرد. احتمالا می‌توانید در این سال، بر اساس تناژ پیازی که دو سال پیش کاشته‌اید، از هر ده تن، حدود پانزده کیلوگرم برداشت خواهید کرد.

درآمد و هزینه کاشت زعفران | دوره سه ساله

از سال سوم وارد یک دوره سه ساله خواهید شد که تا برداشت سال پنجم ادامه پیدا خواهد کرد. اگر نگهداری از پیازهای کشت شده را به درستی انجام داده باشید این دوره، دوره شکوفایی مزرعه شما خواهد بود. در برداشت سالانه این دوره سه ساله می‌توانید از هر ده تن پیازی که در سال ابتدایی کشت کرده‌اید، تا حدود 30 کیلوگرم زعفران خشک برداشت کنید. این سال‌ها بیشترین درآمد را برای کشاورزان زعفران به همراه خواهد داشت.

درآمد و هزینه کاشت زعفران | ششمین و هفتمین سال پس از کشت

در سال ششم برداشت شما نسبت به دوره سه ساله قبل کاهش خواهد یافت و به کمتر از 20 کیلوگرم در هر هکتار خواهد رسید. در سال هفتم، این کاهش برداشت ادامه خواهد داشت و زمان آن رسیده است که پیازهای خود را جابجا کنید.

درآمد دوم از کشت زعفران

بررسی درآمد و هزینه کاشت زعفران، با برداشت سال هفتم زعفران تمام نخواهد شد. در سال هفتم، وقتی قصد دارید که پیازهای خود را جابجا کنید، با صحنه خیره کننده‌ای روبرو خواهید شد. اگر هفت سال پیش در هر هکتار، 10 تن پیاز کاشته باشید، حالا ممکن است حتی در حدود 70 تن پیاز از خاک خارج کنید. این یعنی برای دوره هفت ساله بعدی، نیاز به پیاز جدید ندارید و حتی می‌توانید زمین خود را چند برابر کرده و یا از فروش مازاد پیازهای خود درآمد زیادی را به صورت یکجا به دست بیاورید.

هزینه‌های کشت زعفران

برای بررسی هزینه‌های کشت زعفران، می‌توان این هزینه‌ها را به دوبخش تقسیم کرد. قسمت اول در رابطه با هزینه‌هایی است که باید برای آماده سازی زمین کشت انجام بدهید. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • خرید زمین (متراژ زمین به میزان سرمایه گذاری شما بستگی خواهد داشت.)
  • کود گاوی آماده سازی خاک برای کشت
  • خرید پیاز زعفران (حدود ده تن برای هر هکتار زمین است.)
  • هزینه‌های شخم زدن و تسطیح زمین
  • هزینه کارگری کاشت پیازهای زعفران
  • اگر زمین شما آب ندارد، هزینه اجاره و یا خرید سهم آب نیز به هزینه‌های شما افزوده خواهد شد.

قسمت دوم هزینه‌های شما به دوره هفت ساله و موضوع نگهداری از مزرعه مرتبط می‌شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • هزینه‌های محلول پاشی و کوددهی سالانه که همراه با آبیاری انجام می‌شود.
  • هزینه‌های چیدن زعفران و پاک کردن زعفران
  • هزینه‌های مرتبط با آبیاری زمین

باید گفت که در واقع هزینه‌هایی که برای یک مزرعه زعفران انجام می‌دهید، در ابتدای شروع به کار زیاد خواهد بود و در سال‌های بعد، هزینه‌های شما به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت. به همین دلیل درآمد و هزینه کاشت زعفران اگر کشت زعفران و نگهداری از آن به درستی انجام شود، با یکدیگر قابل قیاس نبوده و می‌تواند سوددهی بالایی را برای صاحب زمین به همراه داشته باشد.

مطلب برایتان مفید بود؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره تخصصی رایگان