مراحل صادرات زعفران

مقدمه مراحل صادرات زعفران

مراحل صادرات زعفران پر فراز و نشیب است و پیش‌ از فعالیت در این زمینه، باید با تمام مراحل آن آشنایی داشته باشید. اگر شما قصد دارید که به یکی از صادرکنندگان موفق در حوزه زعفران باکیفیت ایرانی باشید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

ضوابط عمومی که برای صادرات هر کالایی وجود دارد

به‌ طور کلی برای شروع صادرات هر کالا، باید به ۵ اصل مهم توجه داشته باشید:

 مشخص کردن استراتژی

شما پیش‌ از صادرات زعفران باید استراتژی خود را مشخص کنید. یعنی تمام مراحل تولید زعفران تا بسته‌ بندی و فروش و انتقال وجه و همه موارد را باید از قبل مشخص کنید تا بتوانید تجارتی سودآور داشته باشید. پیش‌ از انجام چنین کاری باید فکر همه‌ جا را کرده باشید: آیا قصد خرید زعفران را دارم یا می‌خواهم خودم آن را کشت کنم؟ اگر قصد کشت زعفران دارم، چگونه باید این کار را انجام دهم؟ بسته‌بندی محصول باید چگونه باشد؟ چگونه برای فروش محصول خود بازاریابی کنم؟ هزینه‌های جانبی انجام این کار حدوداً چقدر است؟ و… .

آگاهی از نیاز بازار جهانی

پیش‌ از انجام مراحل صادرات زعفران، باید بدانید که در سطح جهانی، کالای مورد نظر شما مشتری دارد یا نه؟ اگر مشتری‌های زیادی در سطح جهانی برای خرید زعفران وجود داشته باشد، می‌توانید در این زمینه فعالیت خود را شروع کنید.

صادر کردن چه نوع زعفرانی بهتر است؟

برای این کار باید شناخت خوبی از بازار جهانی داشته باشید تا براساس نیاز مشتری برای صادرات اقدام کنید.

فرآیند صادرات چگونه است؟

پیش‌ از صادرات هر کالایی باید از تمام مراحل و چگونگی صادرات کالا، امور گمرکی، انتقال وجه و… اطلاعات کسب کنید.

 چه کشورهایی برای صادرات کالا خوب هستند؟

یکی از مهم‌ترین مراحل صادرات زعفران این است که مشخص کنید چه کشورهایی مقصد خوبی برای کالاهای صادر شده شما هستند. توجه نکردن به این‌ موضوع ممکن است شما را با مشکلات زیادی رو به‌ رو کند.

مراحل صادرات زعفران در ایران

برای تولید زعفران در ایران شرایط ویژه‌ای وجود دارد که ما کلیت آن‌ها را توضیح می‌دهیم و بعد بیشتر در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم:

  • تولید یا خرید یک زعفران مرغوب
  • بسته‌ بندی حرفه‌ای زعفرانی به‌ طوری‌ که مورد قبول در سطح جهانی باشد.
  • دارا بودن گواهی استاندارد
  • دارا بودن گواهی بهداشت دامی
  • ارائه کردن کارت بازرگانی

بررسی تفصیلی مراحل صادرات زعفران در ایران

به طور کلی صادرات زعفران دارای ۵ مرحله است:

مرحله اول

اولین مرحله برای ساده کردن کالاهایی مانند زعفران این است که شما یک قیمت مناسب برای محصول خود تعیین کنید. برای این قیمت‌گذاری باید به سراغ کمیسیون نرخ‌گذاری بروید.

مرحله دوم

شما باید یک بسته‌ بندی حرفه‌ای داشته باشید. بسته‌ بندی زعفران برای صادرات معمولاً کمتر از ۳۰ گرم وزن دارد. توجه داشته باشید که یکی از اساسی‌ترین عوامل در موفقیت تجارت شما، همین تبلیغات و بسته‌ بندی است. همچنین شما با صادرات یک محصول، نماینده کشور خود محسوب می‌شوید. به‌ همین دلیل باید یک بسته‌بندی مرغوب، باکیفیت و زیبا که شایسته عرضه در سطح جهانی باشد ما معرفی کنید.

مرحله سوم

در بحث مراحل صادرات زعفران  باید بدانید که بعد از تعیین دو مرحله قبلی، باید مجوزهای لازم را برای صادرات زعفران تهیه کنید. این مجوزها عبارت‌اند از گواهی استاندارد و گواهی بهداشت دامی نباتات. همچنین شما باید کارت بازرگانی و معرفی‌نامه یا وکالت‌نامه‌ای که اظهار کننده زعفران به گمرک است ارائه دهید. شما در آخر نیز باید مجوز صدور را کسب کرده و محصول خود را در گمرک ثبت کنید تا بتوانید به صادر کردن کالای مورد نظر خود مشغول شوید.

چگونه زعفران را در گمرک ثبت کنیم؟

بعد از دریافت مجوزهای لازم برای صادرات زعفران، باید زعفران را در گمرک جمهوری اسلامی ایران ثبت کنید. شما برای انجام این کار به اظهارنامه صادراتی نیاز دارید. ما در ادامه مواردی که در اظهارنامه صادراتی ذکر می‌شود را برای شما آورده‌ایم:

  • مشخصات فرد صادرکننده زعفران
  • مشخصات فرد اظهار کننده زعفران
  • مشخصات مشتری
  • کشور مقصد
  • کشور مبدا
  • مشخصات مبدأ بارگیری و وسیله حمل
  • شرایط معامله
  • تمامی مشخصات کالای صادراتی یا همان زعفران از جهت وزن و نوع و تعرفه و مقدار یا تعداد آن
  • مشخصات کامل محموله (از قبیل سبک و نوع بسته، وزن، مقدار و …)
  • تمام اقلام هزینه‌های گمرک
  • نام گمرک، محل تسلیم اظهارنامه و مشخصات و شماره ثبت اظهارنامه در دفتر گمرک محل جهت مهر و امضاء و تأییدیه گمرک

بعد از تکمیل این مراحل و کامل شدن اظهارنامه، این اظهارنامه ضمیمه مدارک شما شده و به بخش احراز هویت و گمرک تحویل داده می‌شود.

مرحله چهارم

در این مرحله باید مدارک مورد نیاز برای اثبات و صحت احراز هویت صادرکننده ارائه دهید. این مدارک عبارت‌اند از: صحیح بودن مندرجات از جهت نوع تعرفه زعفران و ارزش اظهار شده با اسناد، صحیح بودن اسناد و مدارک، صلاحیت صادر کننده زعفران.

مرحله پنجم

در مرحله‌ی آخر از مراحل صادرات زعفران، ارزیابی محصول صورت می‌گیرد. این مرحله برای مقایسه اطلاعاتی که شما ثبت کرده‌اید با محصول صادراتی شما انجام می‌شود. اگر اطلاعات درج شده و محصول صادراتی شما مطابقت داشته باشند، اظهارنامه صادراتی شما مهر و امضا می‌شود و یک نسخه دیگر از اظهارنامه هم به‌ عنوان پروانه صادرات محصول تحویل شما داده می‌شود.

جمع‌بندی مراحل صادرات زعفران

ما سعی داشتیم در این مقاله شما را با مراحل صادرات زعفران آشنا کنیم. صادرات زعفران نیز مانند صادرات هر نوع کالای دیگر دارای ۵ اصل است که پیش‌ از شروع باید حتما این ۵ اصل را مدنظر داشته باشید. همچنین برای صادرات زعفران باید گواهی استاندارد و گواهی بهداشت دامی نباتات تهیه کنید و برای کسب مجوز از گمرک نیز باید مدارک مختلفی را ارائه دهید که ما در این مقاله به‌ طور کامل به بحث درباره این موضوع پرداختیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره تخصصی رایگان