بهترین زمان کاشت زعفران و درآمدزایی از آن

زعفران، طلای سرخ، با خواص فوق‌العاده‌‌ و کاربرد‌های مختلفش در صنایع دارویی، غذایی و رنگ‌رزی  به عنوان گران‌ترین ادویه جهان شناخته‌ می‌شود و با جایگاه مناسبش در بازار داخلی و خارجی ارزش ارزآوری و سرمایه‌گذاری بسیار خوبی دارد. به‌صورتی که شما می‌توانید بعد از گذشت دو سال از زمان کاشت زعفران درآمدی چند صد میلیونی از آن داشته باشید.

از مزایای سرمایه‌گذاری در این راه می‌توان به نیازِ کم به آب، ماندگاری بالای محصول، عدم نیازمندی به ماشین‌آلات سنگین و پرهزینه و همچنین بهره‌برداری پنج تا هفت ساله از یک بار کشت آن اشاره کرد.

اگر شما هم دوست دارید درآمد چند صد میلیونی داشته باشید با ما همراه باشید تا از بهترین زمان کاشت زعفران مطلع شوید و شروع به درآمد‌زایی کنید، حتی در خانه و با گلدان!

شرایط محیطی کاشت زعفران

زعفران گیاهی است گرمسیری و به دلیل طبع گرم تا حد زیادی می‌تواند در مقابل هوای سرد مقاومت کند. پیاز زعفران در دمای منفی چهل درجه سانتی‌گراد هم به رشد عادی خود ادامه می‌دهد و نشاط برگ‌ها را کاملاً حفظ می‌کند. اما با کیفیت‌ترین زعفران‌ها در نقاطی با آب‌و‌هوای معتدل، کم باران و دارای تابستان گرم و خشک و همچنین زمستانی نسبتا ملایم کشت می‌شود.

به علت ماندگاری پنج تا هفت ساله پیاز زعفران در زمین خاک محل کشت باید سبک و ترکیبی از شن و رس باشد، زمین‌هایی حاصلخیز و زهکشی شده بدون درخت و آهک‌دار که PH آن بین ۸ تا ۷ باشد مناسب کشت زعفران هستند. همچنین زعفران در زمین‌هایی که دارای قلوه‌سنگ یا علف‌های هرز است به خوبی محصول نمی‌دهد.

کاشت زعفران در ایران به سال‌های پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد و به‌طور ویژه زعفران در ایران در استان‌های خراسان‌ رضوی و خراسان‌ جنوبی به‌خصوص در شهرستان‌های تربت حیدریه، زاوه، کاشمر، قاینات و فردوس کشت می‌شود. اما امروزه در سایر مناطق سردسیری مانند همدان هم کشت صورت می‌گیرد. با وجود این طبیعی است که زمان کاشت زعفران بسته به محیط جغرافیایی در همه مناطق یکسان نباشد.

دستگاه خشک کن زعفران

انواع روش کاشت

می‌توان زعفران را در مزرعه، گلخانه و یا در باغچه کاشت که ساده‌ترین راه کاشت در باغچه و گلدان است. اما بهترین روش با درآمدزایی بالا کاشت آن در مزرعه است که می‌توانید با یک بار کاشت پیاز زعفران تا هفت سال کشت داشته باشید و حتی از طریق فروش پیازهای جدید درآمد خود را افزایش دهید.

زعفران از روش‌های متعددی کشت می‌شود که از اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان کشت تپه‌ای و کشت نواری به صورت آرمانی را نام برد.

روش تپه‌ای

در این روش چاله‌ای به عمق ۲۰ و عرض ۲۵ سانتی‌متر حفر می‌کنند.  ۳ تا ۱۵ عدد پیاز را داخل حفره گذاشته و آن‌ها را پوشانده و سطح خاک را مسطح می‌کنند. فاصله دو چاله متوالی باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر باشد. البته این نوع کشت به‌علت نیاز به نیروی انسانی بسیار در متراژ بالا توصیه نمی‌شود.

کشت نواری به صورت آرمانی

در این روش میزان هزینه آبیاری بسیار کمتر از روش‌های سنتی است و به کود کمتری نیز نیاز است و با ماشین‌آلات نوین صورت می‌گیرد. پیاز‌ها به صورت ردیفی در عمق ۲۰  و با ۲۰ سانتی‌متر فاصله از هر ردیف کاشته می‌شوند که باعث تکثیر بهتر پیازها می‌شود.

زمان کاشت زعفران

بهترین زمان کاشت تقریبا از اوایل تیر ماه تا اواخر شهریور ماه است که خاک دارای کمترین میزان رطوبت و مقاومت است که باعث افزایش رشد پیاز زعفران و تعداد گل‌ها می‌شود و همچنین رطوبت پیازها هم در مطلوب‌ترین حالت ممکن است. به عبارتی پیازهایی با رطوبتی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد مناسب کشت و نیز از لحاظ هزینه به صرفه است.  از سوی دیگر هرچه هوا خنک‌تر باشد زمان مناسب‌تری برای کاشت است. هرچند همه موارد ذکر شده بسته به منطقه جغرافیایی بوده و می‌توان زعفران را در آب‌و‌هوای مختلف به روش متفاوتی کاشت و شرایط گفته شده درمورد نواحی شمالی و غربی ایران صدق می‌کند.

برای کاشت در ابتدا باید پیاز زعفران تهیه شود در این مرحله باید توجه شود که پیازها عاری از هرگونه آلودگی، کنه و قارچ باشند و فورا اقدام به کاشت آن‌ها شود زیرا هرچه بیشتر در هوای آزاد نگه‌داری شوند احتمال آفت‌زدگی و قارچ‌زدگی بیشتر خواهد شد. علاوه بر این ممکن است قوه نامیه پیاز‌ها پایین آمده و شرایط برای انواع بیماری‌ها افزایش یابد؛ پس بعد از خرید پیازچه‌ها  باید هرچه زودتر اقدام به کاشت آن‌ها کرد.

جمع‌بندی| زمان کاشت زعفران

کشورمان ایران با آب‌و‌هوا و خاک حاصلخیز پتانسیل بالایی برای کشت زعفران، گیاهی دارویی و پرکاربرد دارد به‌گونه‌ای که هم اکنون بیش از۹۰ درصد زعفران جهان را تولید می‌کند و ارز ‌آوری زیادی را برای کشور به ارمغان می‌آورد. این گیاه به روش‌‌های متعدد و ساده‌ای از جمله روش کپه‌ای و نواری به صورت آرمانی در نواحی معتدل و کم باران و در خاک سبک و ترکیبی از شن و رس و دارای آهک کشت می‌شود. بهترین زمان کاشت آن اوایل تیر ماه تا اواخر شهریور ماه است که خاک کمترین درصد رطوبت را داشته باشد.

نظر شما در مورد سرمایه‌گذاری در این حوزه چیست؟

مطلب برایتان مفید بود؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره تخصصی رایگان